Koppeling Faster Forward Elements en Ockto

0

Gebruikers van Faster Forward Elements kunnen dankzij een nieuwe koppeling de brondata vanuit de mobiele applicatie Ockto direct verwerken en opslaan in het klantdossier in Elements.

Om zijn meest actuele gegevens te kunnen verzamelen scant een klant met de Ockto-app scant een klant met zijn mobiele telefoon een QR-code in het online klantportaal (de Digimap). De app stuurt de klant vervolgens rechtstreeks naar de betreffende website, bijvoorbeeld belastingdienst.nl. Daar logt de klant in met zijn DigiD, waarna al zijn gegevens automatisch worden opgehaald en doorgestuurd naar de Digimap.

Via een beveiligde verbinding ontvangt de adviseur deze brondata vervolgens in Elements. Hieruit stuurt hij ze direct door naar de gewenste adviesapplicatie. Daarna wordt het advies verwerkt en opgeslagen in het klantdossier in Elements.

Verschillende data

Ockto verzamelt gegevens over gezinssamenstelling, inkomsten, uitgaven, pensioen, bezittingen en schulden. Dit doet de app onder andere via de websites van de Belastingdienst, het UWV, mijnpensioenoverzicht.nl en Mijn Overheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.