Klaas Knot vicevoorzitter FSB

0

Klaas Knot, president bij DNB, is benoemd tot vicevoorzitter van de Financial Stability Board (FSB). Randal Quarles, bestuurder en vicevoorzitter voor toezicht van de Amerikaanse Federal Reserve, wordt voorzitter.

De benoeming gaat in op 2 december 2018. Tevens is afgesproken dat Knot over drie jaar het voorzitterschap van Quarles overneemt, eveneens voor een periode van drie jaar. De huidige voorzitter Mark Carney treedt per 1 december terug.

Knot was al voorzitter van de Standing Committee on Assessment of Vulnerabilities (SCAV) en zal dat combineren met het vicevoorzitterschap. Knot gaat deze functie uitvoeren naast zijn rol als President bij DNB.

G20

De FSB is tijdens een G20-top in Londen in 2009 opgericht. De G20 gaf het gremium mandaat om de stabiliteit van de financiële markt in het algemeen en de bankensector in het bijzonder te bevorderen. De FSB is de opvolger van het Financial Stability Forum dat in 1999 door de G7 is opgericht. Mario Draghi was de eerste voorzitter van de FSB. Mark Carney volgde hem op in 2011.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.