Hyarchis past Artificial Intelligence toe

0

Hyarchis lanceert Classify, Blurrify, Search-it en Check-it. Vier op Artificial Intelligence gebaseerde tools voor documentbeheer, die een nieuwe dimensie toevoegen aan informatie zoeken, ontsluiten en lezen.

Met de introductie van deze vier tools speelt Hyarchis naar eigen zeggen in op de toenemende behoefte aan het ontsluiten van informatie uit archieven, het op een flexibele manier beheren van archieven en het (blijvend) voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving.

BSN automatisch geblurd

De technologie van Hyarchis Classify zorgt voor geautomatiseerd inzicht in de inhoud van het archief. De tool is getraind met behulp van miljoenen voorbeelddocumenten en stelt vast welk type document er aan het archief wordt toegevoegd. Vervolgens wordt op basis van de onderlinge relaties tussen de datapunten binnen een document automatisch de juiste classificatie toegekend.

De tool Blurrify zorgt ervoor dat persoonsgevoelige gegevens onleesbaar worden gemaakt. Alle mogelijke bestandstypen van PDF tot TIF worden door de oplossing uitgelezen. Vervolgens worden de gegevens die niet nodig zijn voor bedrijfsdoeleinden, zoals een BSN-nummer, automatisch geblurd.

Search-it en Check-it

Search-it leest originele documenten die slechts gedeeltelijk of niet doorzoekbaar zijn, automatisch uit en voorziet deze documenten van een (onzichtbare) tekstlaag. Dit zorgt ervoor dat het originele archief intact blijft, terwijl de inhoud van bijvoorbeeld gescande documenten toch volledig doorzoekbaar is.

De tool Check-it automatiseert de controle op juistheid van documenten binnen persoonsgebonden dossiers, een vereiste vanuit de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door alle documenten in het archief op tekstniveau te doorzoeken, achterhaalt deze laatste tool op basis van de inhoud van het document of het om een niet-toegestaan document gaat. Ook alle relevante datapunten worden onderling geverifieerd. Zo wordt achterhaald of de documenten in het juiste dossier zitten. Documenten die verkeerd gearchiveerd zijn, worden alsnog voor handmatige verificatie aangeboden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.