Hyarchis kiest DataChecker voor id-verificatie

0

De id-verificatie van DataChecker wordt geïntegreerd met Hyarchis Compliance Manager, de applicatie voor cliëntacceptatie voor accountants en administratiekantoren. Cliënten kunnen het verplichte acceptatieproces hierdoor sneller doorlopen.

Het verifiëren van de identiteit is een cruciaal onderdeel van de cliëntacceptatie. Behalve het opvragen van een kopie van het paspoort, is het noodzakelijk om vast te stellen of de cliënt wel is wie hij of zij beweert te zijn. Hiervoor is een persoonlijke ontmoeting of een afspraak via videocall nog vaak noodzakelijk. “De oplossing van DataChecker maakt deze stap overbodig”, aldus Hyarchis.

De oplossing van DataChecker

De id-verificatie van DataChecker verifieert de echtheid van ieder type identiteitsdocument, zoals paspoorten, identiteitskaarten of rijbewijzen. Een nieuwe of bestaande cliënt van een accountantskantoor stuurt via een beveiligde omgeving een digitale versie van het identiteitsdocument. DataChecker verifieert vervolgens het document en het gezicht van de klant. Hyarchis: “Dit gebeurt met behulp van zowel automatische als optische methoden die, in combinatie met biometrische gezichtsvergelijking, leiden tot zekerheid over de identiteit van cliënten. Vrijwel direct krijgt de accountant vervolgens een bericht in Compliance Manager of de identificatie goed is doorlopen. De accountant kan dan snel verder met de andere onderdelen van het acceptatieproces.”

Foto: Joe Bloemendaal (ceo, DataChecker), Auke Dirkmaat (ceo, Hyarchis), Jan Willem Jansen (Head of Sales, DataChecker) en Peter Rijsdijk (Product Owner, Hyarchis) bij de ondertekening van het contract.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.