Hogeschool Rotterdam wint FFP Student Award 2018

0

Hogeschool Rotterdam heeft de FFP Student Award 2018 gewonnen. Volgens de vakjury maakten de Rotterdamse studenten Annemarie van der Klis, Birgül Kar en Sander de Koning, het beste financiële advies van alle genomineerde Hogescholen Financial Service Management (FSM).

De beroepsvereniging voor Financieel Planners FFP organiseert jaarlijks voor de studenten van alle Hogescholen Financial Service Management (FSM) de ‘FFP Student Award’. Hiermee beoogt FFP om zowel binnen als buiten het hoger onderwijs het beroep van gecertificeerd financieel planner goed op de kaart te zetten en te ondersteunen.

De deelnemende studententeams schreven voor deze wedstrijd, op basis van een praktijkcasus, een goed onderbouwd persoonlijk financieel plan. Daarnaast maakten zij een videopresentatie waarbij de onderbouwing van het klantadvies en hun adviesvaardigheden duidelijk naar voren moesten komen.

Vakjury

Andrea Middel, bestuurslid FFP en voorzitter van de vakjury, is vol lof over de winnaars van 2018: “Dit adviesrapport toont dat deze studenten de kunst verstaan om eerst met een helicopterview naar de klantsituatie te kijken en dan pas concreet te worden ten aanzien van de wensen en doelstellingen van de klant. De combinatie van een inhoudelijk diepe analyse en advies waarin goed geluisterd is naar de klanten en de originele aanpak van de videopitch gaf de doorslag voor de jury om deze inzending tot de winnaar van de FFP Student Award 2018 te benoemen.”

Financieel Planners Congres

Het winnende studententeam uit Rotterdam mag in oktober naar het internationale Financieel Planners Congres (FPA) in het Amerikaanse Chicago. De tweede prijs werd dit jaar in de wacht gesleept door Hogeschool HAN Arnhem Nijmegen met de studenten Veerle Ravensberg, Tim Roelofsen en Arjen te Hennepe. De derde prijs gaat naar NHL Hogeschool uit Leeuwarden met de studenten Johanna Elzinga, Tineke Boorsma en Alinda Osinga.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.