Rob van den Aker ‘Lid van verdienste FFP’

0

Rob van den Aker is bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging FFP benoemd tot Lid van verdienste van de Vereniging FFP. Hij legt formeel per 1 januari 2022 zijn functie als bestuursvoorzitter van de vereniging neer.

Rob van den Aker is sinds 2015 bestuurslid van de Vereniging FFP. In 2017 werd hij voorzitter van het verenigingsbestuur. Van den Aker is de vijfde persoon die in het 25-jarig bestaan van de Vereniging FFP de oorkonde ‘Lid van verdienste’ ontvangt. Roel Wijmenga, oud bestuursvoorzitter van de Stichting Certificering FFP, en Henk Duthler, oud bestuursvoorzitter van vereniging FFP, gingen hem voor. Evenals Marc van Poeteren, oud bestuursvoorzitter van de vereniging FFP, en Andrea Middel, oud secretaris van de vereniging FFP.

Samenwerker

Naast zijn inzet voor FFP was Rob van den Aker betrokken bij de oprichting van het Verbond van Financiële BeroepsOrganisaties (VFBO), een samenwerkingsverband met de keurmerkorganisaties SEH en RFEA. Hoofddoel van het VFBO is om, samen met circa 10.000 financieel adviseurs en planners, financiële gezondheid voor iedereen te bereiken. “Samenwerking maakt je sterker”, zo vat hij dit initiatief samen.

In lijn daarmee heeft FFP onder zijn leiding de keuze gemaakt om de titel FFP los te laten in ruil voor de internationale titel CFP (Certified Financial Planner). CFP is het ‘symbol of excellence’ voor 190.000 financiële planners wereldwijd.

Grote toekomst

Van den Aker voorziet een grote toekomst voor financiële planning in Nederland. “Het vakgebied is in 25 jaar tijd zeer relevant geworden. Ondertussen doet de maatschappij een steeds groter beroep op de zelfredzaamheid van mensen. Financiële planning wordt dus alleen maar belangrijker.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.