FFP-ers bomen heel bos bij elkaar

0

De Federatie Financieel Planners heeft vorige week tijdens het FFP Jubileumcongres een cheque van 25.000 euro uitgereikt aan Staatsbosbeheer. De donatie is bedoeld voor de aanplant van ruim 4.000 bomen in de Bommelerwaard.

Afgelopen jaar vierde FFP haar 25-jarig bestaan. In het kader van het jubileum zette de beroepsorganisatie een crowdfundactie op om geld in te zamelen voor een compleet bos. De organisatie riep haar leden op om te doneren en nodigde hen tijdens het FFP Jubileumcongres uit om een wenskaart te schrijven. Voor iedere wens doneerde FFP één boom. Veel van de wensen gingen over vrede, zorg voor het klimaat en de wens om financieel advies voor iedereen beschikbaar te maken.

FFP-directeur Mark Dukers: “Als FFP streven wij ernaar om een financieel gezonde toekomst voor iedereen binnen handbereik te brengen. Maar een financieel gezonde toekomst bestaat niet zonder een gezonde leefomgeving.”

Tijdens het FFP Congres was er veel aandacht voor het klimaat. ‘Bomen over de toekomst’, was het centrale thema. Zo ging Triodos-econoom Hans Stegeman in op de vraag hoe je als land rijkdom kunt verwerven zonder de natuur uit balans te brengen. Dagvoorzitter Helga van Leur hield de 700 aanwezigen voor dat het om drie zaken gaat: accepteren (dat het klimaat verandert), aanpassen én aanpakken. Want dat actie vereist is om nog erger te voorkomen, maakte ze aan de hand van feiten zeer duidelijk.

Blijvend thema

In de toekomst blijven klimaat en natuur thema’s waar FFP actief mee aan de slag gaat. “De FFP Bomenactie was een eerste, kleine aanzet om na te denken over de toekomst”, aldus Dukers. “We willen met verschillende partijen binnen en buiten de financiële sector de verbinding zoeken om met het klimaatthema aan de slag te gaan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.