Verkiezing Financieel Planner van het Jaar 2021

0

De Federatie Financieel Planners (FFP) heeft de 10 kandidaten bekendgemaakt die de strijd met elkaar aangaan om de titel Financieel Planner van het Jaar 2021. Deze 10 gecertificeerd financieel planners behaalden de hoogste scores in de eerste ronde.

De winnaar en opvolger van de huidige financieel planner van het Jaar, Anja van Zandbergen (foto), wordt bekendgemaakt tijdens het FFP Jubileumcongres op donderdag 9 december 2021. Tijdens de feestelijke jubileumeditie van dit financieel planningsevenement staat het thema ‘Bomen over de toekomst’ centraal. Door jaarlijks deze verkiezing te organiseren werkt FFP structureel aan de kwaliteit van het CFP-keurmerk en helpt zo haar leden met het aanscherpen van de beroepsvaardigheden.

Drie rondes

Een recordaantal van 140 FFP- financieel planners heeft dit jaar meegedaan aan de 1e ronde, een online-toets van 15 meerkeuzevragen. In de tweede ronde voeren de tien overgebleven planners een inventarisatie gesprek met een acteur in de rol van klant. De jury selecteert hieruit de drie beste kandidaten, welke doorgaan naar de finaleronde. In deze derde ronde werken zij een financieel plan uit en presenteren dit in een klantgesprek. De drie finalisten worden medio november tijdens een online sessie in de gelegenheid gesteld zich te presenteren aan de collega FFP-leden. Dit gebeurt door middel van een interview door een journalist. De winnaar wordt gekozen op basis van het jury- en ledenoordeel.

De tien genomineerde planners zijn:

  1. Martin van As, werkzaam bij FinVida in Zoetermeer
  2. Sander Bongers, werkzaam bij Contour Accountants in Venlo
  3. Hendrik van Harten, werkzaam bij Rabobank Nederland
  4. Gerda van der Horst-Bakkenes, werkzaam bij Flynth adviseurs en accountants in Dronten
  5. Paulien Koopman-Beerepoot, werkzaam bij Vermogensplanning Private Banking Rabobank
  6. Jan Laport, werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere
  7. Marleen Otten-Lodeweges, werkzaam bij KroeseWevers in Enschede
  8. Bob van Schaik, werkzaam bij Rabobank Hollandse IJssel in Gouda
  9. Mano Schuitmaker, werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar
  10. Marjanne van Steen, werkzaam bij ABN Amro Bank in Amsterdam

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.