‘Hoe vind en behoud je gekwalificeerd personeel?’

0

Adfiz organiseert op woensdag 9 november, voorafgaand aan de algemene ledenvergadering, om 14.00 uur een forumdiscussie over het vinden en behouden van gekwalificeerd personeel in een krappe arbeidsmarkt. Plaats van handeling is Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn.

Sonja Cats (foto), Hoofd Ledenzaken bij Adfiz: “Hoe blijf je als werkgever aantrekkelijk, welke skills zijn ervoor nodig en hoe zit het met zij-instromers? Bijna iedere organisatie loopt er wel tegenaan; het vinden van geschikt personeel. En niet alleen het vinden van goed personeel, maar ook het behoud van goed personeel, is een uitdaging. Vragen die hierbij opkomen zijn onder andere:

  • Hoe blijf je als werkgever aantrekkelijk voor medewerkers?
  • Hoe doe je dit op een eigentijdse manier met aandacht voor doorontwikkeling, mentale en financiële fitheid én werkgeluk van de mensen binnen je bedrijf?
  • Zijn er andere manieren om te werven? Denk aan werven op soft skills in plaats van. vakdiploma’s.
  • Kunnen zijinstromers zonder ervaring direct betaald aan de slag?

Tijdens deze forumdiscussie delen we best practices, bediscussiëren we de uitdagingen waarvoor we staan en geven we inspiratie en handvatten voor het vinden én behouden van de juiste medewerker op de juiste plek.”

Forumleden

De forumleden zijn Talitha Beiboer (Vrieling en commissie HRM), Mariëlle Hoogland (Meijers en commissie HRM), André Vendrig (Verheul Groep) en Anja Brunink (ten Hag).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.