De Goudse viert honderdjarig bestaan

0

De Goudse Verzekeringen vierde gisteren met zo’n 800 gasten haar eeuwfeest in de Sint-Janskerk te Gouda.

Naast bestuur en management van De Goudse waren adviseurs, certificaathouders, commissarissen en oud-medewerkers aanwezig, evenals vertegenwoordigers van diverse (maatschappelijke) organisaties, variërend van de gemeente Gouda tot eredivisieclub Sparta Rotterdam, en vele andere relaties. Samen hieven zij het glas op dit unieke moment in de tijd. Op de dag af honderd jaar na die gedenkwaardige 2 april in 1924 waarop Geert Bouwmeester – de toen 22-jarige oprichter – de eerste polis opmaakte.

Nog altijd een familiebedrijf

Het was ook Geert Bouwmeester, alleen dan de derde generatie en de huidige bestuursvoorzitter, die de aanwezigen welkom heette. In een zeer persoonlijke toespraak deelde hij met de aanwezigen welke grote betekenis deze dag voor hem heeft. En bedankte hij “de vele duizenden medewerkers en adviseurs die de afgelopen honderd jaar bijdroegen aan de marktpositie die we vandaag innemen. Nog altijd een familiebedrijf, nog altijd zelfstandig en onafhankelijk. In de huidige verzekeringsmarkt is dat allesbehalve vanzelfsprekend.”

Keus voor onafhankelijk adviseur

Felicitaties kwamen ook van Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs. Adfiz-directeur Enno Wiertsema sprak namens de adviseurs waardering uit voor de ‘rotsvaste overtuiging’ waarmee De Goudse kiest voor samenwerking met de onafhankelijk adviseur. “Dat is een keus voor de samenleving. Een keus om huishoudens en bedrijven veiligheid en zekerheid te bieden bij het managen van hun risico’s en financiën. De behoefte daaraan is enorm.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.