Helft Nederlanders wil betere bescherming tegen cybercriminaliteit

0

Iets meer dan de helft van alle Nederlanders wil zich beter beschermen tegen cybercriminaliteit. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoeksbureau van PanelWizard in opdracht van Nationale-Nederlanden bekend maakt. Ondanks de breed gedeelde wens voor betere bescherming is slechts 4,8% verzekerd tegen schade door cybercriminaliteit.

Nationale-Nederlanden wil dat meer mensen de mogelijkheid krijgen om zich tegen deze vorm van criminaliteit te beschermen en voegt de verzekering tegen cybercriminaliteit en de diensten van haar Cyberservice standaard toe aan de inboedelverzekering.

Digitalisering

Door de wereldwijde digitalisering worden steeds meer Nederlanders het slachtoffer van cybercriminaliteit. De kans dat we ermee te maken krijgen is groot. Uit het onderzoek blijkt dat 40,9% zelf wel eens getroffen is door cybercriminaliteit en/of iemand kent uit de directe omgeving bij wie dit het geval is. Ook geeft een groot deel van de respondenten (86,8%) aan bezorgd te zijn om door cybercriminaliteit te worden getroffen en wil een meerderheid (53,8%) van de respondenten zich (nog) beter beschermen tegen cybercriminaliteit. In de praktijk geeft slechts 4,8% aan hier daadwerkelijk voor verzekerd te zijn. Een opvallend laag cijfer tegenover het aantal huishoudens – ruim 8 miljoen van de 8,1 miljoen particuliere huishoudens – dat via de inboedelverzekering verzekerd is tegen andere vormen van criminaliteit, zoals diefstal en woninginbraak.

Zorgen

“Met de verzekering tegen cybercriminaliteit willen wij meer mensen tegen deze relatief nieuwe, maar snel groeiende vorm van criminaliteit beschermen. We zien dat mensen zich namelijk meer zorgen maken om getroffen te worden door cybercriminaliteit dan door andere vormen van criminaliteit, zoals diefstal en woninginbraak. Door de verzekering standaard onderdeel te maken van de inboedelverzekering willen we deze bezorgdheid bij mensen verminderen”, zegt Joeri Jedeloo, Manager productmanagement, Pricing & Expertise Schade Intermediair.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.