Goudse steekt 20 miljoen in Rabo&Co

0

De Goudse Verzekeringen investeert 20 miljoen euro in Rabo&Co, een hybride financieringsplatform voor ondernemers. Hier kunnen sinds vorig jaar vermogende particulieren samen met Rabobank het Nederlandse MKB financieren. Het platform staat nu ook open voor professionele investeerders.

Rabobank introduceerde deze vorm van ‘peer-to-peer’ in 2017 als een aanvulling op de traditionele financieringsvormen. Het openstellen van het platform voor professionele partijen is de eerste stap in het verder uitbouwen van Rabo&Co, zegt Marcel Gerritsen, directeur Strategie en Innovatie Bedrijven bij Rabobank.

Gerritsen: “Het afgelopen jaar hebben we ervaring opgedaan met onze vermogende particuliere klanten. Op basis van deze input ontwikkelen we het platform nu verder door. Daarnaast weten we dat pensioenfondsen en verzekeraars naar mogelijkheden zoeken om te investeren in ondernemend Nederland. Zij zijn bereid hogere bedragen voor langere tijd te investeren.”

Rabo&Co

Binnen Rabo&Co participeert Rabobank in elke verstrekte lening.  De bank beheert en administreert de lening en is voor ondernemers het aanspreekpunt. Investeerders treden op als co-financier.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.