Forse stijging aantal hypotheekaanvragen

0

In februari zijn er ruim 25.500 unieke hypotheekvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat is 36% hoger dan in februari 2015, toen er zo’n 18.800 aanvragen werden verzonden.

Dit resulteert in de beste start van het jaar over de afgelopen 5 jaar. In vergelijking met januari 2016 is het aantal hypotheekaanvragen in februari 2016 gestegen met circa 21%.

Als gevolg van de historisch lage rentestand kiezen consumenten op dit moment voor lange rentevaste periodes. “De meeste consumenten zetten de rente 10 jaar vast, gevolgd door een rente van 20 jaar vast. Ook de 15 en 30 jaar rentevaste periodes worden regelmatiger gesloten”, aldus directeur Dorine van Basten. “Doordat consumenten voor lange rentevaste periodes kiezen, in combinatie met een annuïteitenhypotheek, zijn zij minder kwetsbaar voor eventueel stijgende rentes en daarbij behorende hogere maandlasten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.