Arjen de Bake (HDN) Stelselmanager Zorgeloos Vastgoed

0

Arjen de Bake is benoemd tot Stelselmanager bij Stichting Zorgeloos Vastgoed. Deze week nam hij tijdens de inspiratiesessie ‘Digitale actie in de vastgoedketen’ het stokje officieel over van Leon Roseleur, de voormalige Programmamanager van Zorgeloos Vastgoed.

Zorgeloos Vastgoed heeft als missie om de consument te ontzorgen bij aan- en verkoop van vastgoed door als keten samen te werken aan snelle en veilige informatie-uitwisseling tussen alle partijen. Het initiatief is in 2019 gestart door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), Kadaster, HDN en de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Zij werken onder andere aan één gemeenschappelijke digitale taal.

Het afsprakenstelsel van Zorgeloos Vastgoed heeft al concrete resultaten opgeleverd, waaronder de digitale koopovereenkomst, die het delen van informatie tussen kopers en verkopers veiliger en efficiënter maakt. De komende jaren blijft de stichting zich inzetten voor verdere digitalisering en standaardisering binnen de vastgoedketen, met als uiteindelijke doel in elke woonfase de juiste informatie digitaal beschikbaar, met één druk op de knop.

Experiment eIDAS Wallet

Arjen de Bake is afkomstig van HDN (Hypotheken Data Netwerk). In de nieuwe InFinance staat een interview met Arjen de Bake en Leon Roseleur. Daarin ook aandacht voor de ontwikkeling van een eIDAS Wallet, een digitale portemonnee waarmee consumenten via de smartphone of computer veilig en efficiënt toegang hebben tot hun persoonlijke identiteitsgegevens, zoals paspoort- of ID-kaartinformatie. Hiervoor werkt Zorgeloos Vastgoed binnen het overheidsprogramma Regie op Gegevens aan experimenten voor een betere regie van de burger op overheidsgegevens in het woondomein.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.