DFO Reader Verkeersrecht

0

Docenten Miranda van Eekelen-Atema en Anita Hol-Bubeck hebben in samenwerking met Bureau DFO de Reader Verkeersrecht opgeleverd. Een naslagwerk van ruim 70 pagina’s speciaal ontwikkeld voor schadebehandelaars die zich bezighouden met het verkeersrecht bij het behandelen van schades.

In de DFO Reader Verkeersrecht worden de in de praktijk meest voorkomende verkeerssituaties behandeld waaruit schade ontstaat. Het gaat hierbij om ongevallen tijdens bijzondere manoeuvres, achter elkaar rijden, afslaan, op kruispunten en verkeerspleinen en tussen tegemoetkomend verkeer. Per type ongeval wordt ingegaan op de toepasselijke wet- en regelgeving waaronder de bepalingen in de WAM, WVW, RVV1990 en het BW het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering. De toepasselijke bepalingen worden uitgelegd en aangegeven wordt waar de schadebehandelaar extra alert op moet zijn

Ook wordt ingegaan op de verschillende bedrijfsregelingen zoals die momenteel bestaan en die bindend zijn voor verzekeraars die lid zijn van het Verbond van Verzekeraars. Situatieschetsen maken de theorie visueel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.