Dazure lanceert ‘verzekeringsconcept voor vrouwelijke carrièretijgers’

0

Dazure maakt vandaag, op internationale vrouwendag, bekend dat zij begin april een nieuwe product genaamd GrootsIdee lanceert. Volgens Indra Frishert, commercieel directeur, “een vernieuwend verzekeringsconcept voor vrouwelijke carrièretijgers”.

Frishert: Als een vrouw kan aantonen dat een man in exact dezelfde positie met vergelijkbare ervaring en achtergrond bij hetzelfde bedrijf een significant hoger salaris heeft, dan kan zij binnenkort aankloppen bij Dazure. Wij gaan hiervoor een speciale afdeling oprichten die voor haar verzekerden verhaal gaat halen bij de werkgever. Hiermee timmert Dazure aan de weg richting een samenleving waarin man en vrouw als gelijkwaardig worden beschouwd én beloond. De verzekering krijgt de naam GrootsIdee. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen meestal wel op de hoogte zijn van scheve salarisverhoudingen binnen haar bedrijf, maar ze dan niet de moed hebben om dit ter sprake te brengen.”

Verschil in beloning

“Man, vrouw of welke gender dan ook, mag geen verschil maken in beloning”, vindt Frishert. “Het wordt tijd om dit aan te pakken. Het onderzoek liet zien dat het om honderden vrouwen gaat die dit ondervinden. Daarnaast zijn de salarisverschillen vaak behoorlijk groot. Met de GrootsIdee-verzekering kan de vrouw hulp inschakelen om het belangrijke gesprek binnen het bedrijf te laten plaatsvinden met als doel een gelijkwaardige beloning. Gespecialiseerde coaches worden momenteel hiervoor opgeleid en gaan de vrouwen hierbij begeleiden. Zij zullen zich hierdoor gesteund en zelfverzekerder voelen.”

Een mooi initiatief om te vermelden en een belangrijk onderwerp om onder de aandacht te brengen, ook al gaan bij de introductiedatum van begin april wel een paar alarmbellen af : – ) : – )

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.