David Voetelink en Rob Langezaal herbenoemd in rvt AFM

0

De minister van Financiën heeft David Voetelink (links) en Rob Langezaal (rechts) herbenoemd als lid van de raad van toezicht (rvt) van de AFM. De herbenoemingen gelden voor een periode van vier jaar. Martin van Rijn stopt na zijn termijn als voorzitter van de rvt.

De herbenoeming van David Voetelink gaat in per 15 juli 2023 en van Rob Langezaal per 1 september 2023. Voor de AFM staat de komende jaren de uitvoering van de strategie 2023-2026 centraal. De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en internationalisering vragen onverminderde aandacht van de toezichthouder.

Werkzaamheden en samenstelling rvt

De rvt houdt toezicht op het beleid van het bestuur van de AFM en de algemene gang van zaken. Ook houdt de rvt toezicht op bedrijfsmatige en beheersmatige aspecten van de AFM, zoals de begroting. De rvt bestaat per 24 mei 2023 uit Willemijn van Dolen (vicevoorzitter), David Voetelink en Rob Langezaal. De raad van toezicht is momenteel bezig met de invulling van de vacatures voor voorzitter en lid van de rvt.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.