Convenant premiebeleid verzuimverzekering

0

Een nieuw convenant moet ervoor zorgen dat kleine en middelgrote werkgevers niet meer worden geconfronteerd met onverwachte premiestijgingen bij een ziektegeval. Vastgelegd is dat werkgevers hierover in de offertefase duidelijker en breder geïnformeerd moeten worden.

Het convenant is vandaag ondertekend door minister Asscher, algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars en ASR-topman Jos Baeten, die dat deed namens het bestuur van de branchevereniging.

Onverwacht grote premiestijging

De premie voor een verzuimverzekering kan in bepaalde gevallen grotendeels gebaseerd zijn op het eigen schadeverleden van de onderneming. Dat heeft tot gevolg dat de premie kan dalen als over een langere periode geen uitkeringen worden gedaan. Maar de schaduwzijde is dat langdurige uitval van een werknemer in een klein bedrijf vervolgens kan zorgen voor een onverwacht grote premiestijging. Een verzekering waarbij de premie gebaseerd is op een combinatie van factoren, waaronder bijvoorbeeld sectorale gegevens, heeft gemiddeld genomen een stabieler premieverloop.

Reëler verwachtingspatroon creëren

Het is volgens de ondertekenaars van groot belang dat werkgevers bij het sluiten van een verzuimverzekering de belangrijkste eigenschappen goed voor ogen hebben. “Dit convenant biedt meer transparantie en betere voorlichting, waardoor werkgevers een beter inzicht en reëler verwachtingspatroon van onze dienstverlening en verzuimproducten krijgen”, stelde Richard Weurding vast bij de ondertekening.

De afspraken worden uitgewerkt in bindende zelfregulering die per 1 januari van kracht wordt voor leden van het Verbond.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.