Centraal Beheer scant auto’s op hagelschade

0

Centraal Beheer zet vandaag een speciale hagelschadescanner in voor klanten met hagelschade aan hun auto. Binnen een paar minuten geeft deze duidelijkheid over de schade en de kosten. Volgens de verzekeraar is zoiets in Nederland nog niet eerder toegepast.

Vorige week donderdag vielen in de regio Someren, Asten en Luyks Gestel hagelstenen zo groot als tennisballen uit de lucht. Dat veroorzaakte grote schade, onder andere aan auto’s. Centraal Beheer kreeg al een paar duizend meldingen van schade aan auto’s door hagelstenen.

De verzekeraar heeft daarom vandaag in Helmond een ‘hagelcentrum’ ingericht. Daar kunnen klanten op afspraak de schade aan hun beschadigde auto’s laten vaststellen door de hagelschadescanner en wordt direct een afspraak gemaakt voor herstel. Ook wanneer blijkt dat een auto total loss is wordt dit direct ter plekke afgehandeld.

De hagelschadescanner is een mobiel systeem dat in korte tijd een berekening van het reparatiebedrag maakt, aan de hand van digitaal beeldmateriaal en bijbehorende interpretatiesoftware. Eind mei demonstreerde Centraal Beheer de werking van de hagelschadescanner tijdens de Kleine-Deukjes-Dagen: een evenement waar particuliere klanten van Centraal Beheer gratis tot drie kleine deukjes in hun personenauto konden laten repareren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.