Beterweter van het jaar is adviseur Boudewijn de Jong

0

Deze week werd tijdens de live uitzending van Beterweters Blikken Vooruit de ‘Beterweters blikken vooruit’ Award uitgereikt aan adviseur Boudewijn de Jong van De Hypotheker Goudsesingel in Rotterdam. Van alle adviseurs wist hij de woningmarkt in 2023 het beste te voorspellen.

Beterweters Blikken Vooruit vond plaats in de centrale hal van Centraal Beheer in Apeldoorn. Live aan tafel werd onder leiding van gespreksleider Astrid Joosten met vier experts vooruitgekeken naar de ontwikkelingen op het gebied van vastgoed, hypotheken en financieel advies. Marjanna Dinkla peilde tussendoor de voorspellingen van adviseurs in het land én de intermediairs die bij de opnames aanwezig waren.

Beterweters blikken vooruit Award

Voordat 2024 aan bod kwam werd eerst teruggekeken naar 2023. Wie zat er met zijn voorspelling het dichtst bij de waarheid op 31 december 2022 op basis van deze voorspellingen:

  • Wat wordt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in 2023?
  • Hoeveel geld aan nieuwe hypotheken wordt er in totaal verstrekt in 2023?
  • Wat wordt de gemiddelde NHG-hypotheekrente (10-jaars annuïtair) op 31 december 2023?
  • Bij hoeveel procent van de hypotheekaanvragen wordt verduurzaming besproken?

In de zaal zaten de drie adviseurs die deze uitkomsten het beste hebben voorspeld. Dat waren Jan Zaalberg van All-in One Finance, Boudewijn de Jong van De Hypotheker Rotterdam en Luuk van de Ven van Ik wil een startershypotheek. De vierde genomineerde was Stefano Schepers van Hypotheek Visie Deventer. De confetti regen was voor Boudewijn de Jong. Hij ging met de felbegeerde ‘Beterweters blikken vooruit’ Award naar huis.

Ben jij de volgende Beterweter?

Behalve de experts aan tafel kunnen ook de meekijkende adviseurs een voorspelling doen en daarmee kans maken op de Beterweters blikken vooruit-award 2024. Dat kan nog tot 1 juli hier op de speciale Beterweters-webpagina.

Harrie-Jan van Nunen

De experts die in de boksring met elkaar de strijd (inclusief bokshandschoen) aan gingen waren Tom van der Geest, hypotheekmarktexpert bij Hypsotech, financieel planner en hypotheekadviseur Alex Erling en Paul Bänziger, binnen Achmea commercieel verantwoordelijk voor de hypotheekmerken Centraal Beheer, Syntrus, Woonfonds & Attens. Paul de Vries, woningmarktexpert van het Kadaster, kon er door omstandigheden niet bij zijn, maar hij had zijn voorspellingen doorgeven aan zijn vervanger Harrie-Jan van Nunen, Directeur Product en Innovatie Hypotheken bij de Veldsink Groep. Dit jaar dus niet vier maar vijf vooruitzichten van experts op de woningmarkt in 2024. Het hele verslag van de battle met alle uitkomsten en onderbouwde voorspellingen lees je eind maart in e-InFinance magazine.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.