Bootpolis met gedeelde huurdekking

0

Centraal Beheer biedt in samenwerking met het botendeelplatform Barqo een bootpolis die verhuur toestaat. Particulieren kunnen hun boot hierdoor verhuren, met de wetenschap dat het vaartuig ook tijdens de verhuurperiode tegen een door huurder veroorzaakte schade is gedekt.

Uit onderzoek van Barqo blijkt dat het aanbod van te huren boten geremd wordt omdat voor veel booteigenaren en huurders niet duidelijk is hoe het geregeld is als er schade ontstaat tijdens de huurperiode. Voor wie nu via Bargo een boot huurt geeft Centraal Beheer die duidelijkheid wel.

Voor een dagje, weekend of vakantie

De Bootdeelverzekering is ontwikkeld voor huurders, zodat particulieren via Barqo verzekerd een boot kunnen huren voor een dagje, weekend of vakantie.  “De huurder kan op iemand terugvallen in het geval van schade. En voor de verhuurder is het natuurlijk ook fijn om te weten dat het allemaal goed geregeld is als er een keer wat gebeurt”, Floris van Hoogenhuyze van Barqo.

Volgens Van Hoogenhuyze is er bij minder dan 1% van de boekingen sprake van een vorm van schade. “Toch geeft meer dan 80% van de potentiële gebruikers van ons platform aan behoefte te hebben aan een verzekering. Het geeft zekerheid. En daar gaan we nu in voorzien.”

Andere deelinitiatieven

Eerder ging Centraal Beheer al een samenwerking aan met andere deelinitiatieven zoals Peerby voor spullendelen en MyWheels en WeGo voor autodelen. Ook heeft de verzekeraar het verzekerd delen van de eigen woning via platforms als Airbnb mogelijk gemaakt door een aanpassing van de voorwaarden in de woonverzekering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.