‘Bezuinig niet op CCV’

0

Met de voorgenomen bezuiniging op het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) schiet het kabinet in zijn eigen voet.

Dat is de strekking van een petitie die gisteren is aangeboden aan de Tweede Kamer. Ruim 25 publieke en private partijen ondersteunen in de petitie de oproep van het CCV aan de Kamer om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien. Het is niet voor het eerst dat de overheidssubsidie voor het Centrum, een publiekprivaat instituut dat onder meer het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) beheert, onder druk staat. Vorig jaar is deze bezuiniging via een breed in de Tweede Kamer ondersteund amendement ongedaan gemaakt. Maar in de begroting voor 2018 is het opnieuw opgevoerd.

Onder druk

Volgens de ondertekenaars van de petitie komt criminaliteitspreventie door de bezuiniging zwaar onder druk te staan. “Opgebouwde publiek-private netwerken zullen verbrokkelen en opgebouwde kennis verdwijnt. Dit heeft grote gevolgen voor de fysieke en sociale veiligheid in Nederland en leidt tot extra druk op de strafrechtketen”, aldus het CCV.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.