Basispremie Stad Holland 2017: 112 euro

0

Stad Holland heeft de maandpremie voor de basisverzekering voor 2017 vastgesteld op 112 euro (1344 euro per jaar). Dat betekent een premiestijging van tien euro per maand ten opzichte van dit jaar.

Volgens Stad Holland heeft de premiestijging meerdere oorzaken. Een daarvan is de overheveling van de wijkverpleging in 2015 naar de Zorgverzekeringswet. Deze overheveling gaat gepaard met een rijksbijdrage die in vijf jaar wordt afgebouwd. De zorguitgaven stijgen volgens de zorgverzekeraar daarnaast door een sterk toenemend gebruik van dure, specialistische en vaak innovatieve geneesmiddelen. De uitbreiding van het basispakket en de loon- en prijsstijging brengen ook extra kosten met zich mee.

De zorgverzekering van Stad Holland is opnieuw een restitutiepolis. Daar is wel iets in veranderd, door het besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit dat een zorgverzekeraar met een restitutiepolis bij een bezoek aan een niet gecontracteerde zorgverlener vanaf 2017 de nota volledig moet vergoeden, mits het in rekening gebrachte tarief niet excessief is.

Restitutiepolis of combinatiepolis

Als een verzekeraar bij niet gecontracteerde zorg een vergoeding wil geven die is gebaseerd op een gemiddeld tarief, mag de polis niet meer restitutiepolis heten, maar wordt het een combinatiepolis. “Wij verwachten dan ook dat veel polissen die nu nog restitutiepolis heten, volgend jaar combinatiepolissen zullen zijn”, aldus Stad Holland. “Dit is bij ons dus niet het geval. Wij kiezen duidelijk voor het intermediair en dus voor kwaliteit!”

Er zijn in 2017 zes aanvullende verzekeringen: Compact AV (€ 7,50 p.m.), Standaard AV (€ 20,75), Uitgebreide AV (€ 34,25), Extra Uitgebreide (€ 46,25), AV Zorg Riant (€ 58,25) en Jongeren AV (€ 10,95).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.