Adfiz publiceert overzicht zorgpremies

0

Brancheorganisatie Adfiz heeft een overzicht van de premies van zorgverzekeringen per 2024 op haar website gepubliceerd.

Marc van Westerlaak, adviseur public affairs en beleid bij de brancheorganisatie: “De meeste zorgverzekeraars hebben eind vorige week aangegeven wat de nieuwe premiestelling in 2024 wordt. In bijgaand overzicht tref je de premies aan van de meest voorkomende basisverzekeringen vanaf 2022. Het geeft een beeld van de premieontwikkeling door de jaren heen. De premies van de aanvullende pakketten zijn niet in het overzicht opgenomen.”

Premieverhoging lager dan verwacht

“Overall is de premieverhoging lager dan het ministerie van VWS op Prinsjesdag had verwacht”, zegt Van Westerlaak. “VWS ging uit van een premieverhoging van bijna 12 euro per maand. De gemiddelde premieverhoging van de basisverzekeringen in het overzicht is bijna 9 euro per maand, zonder rekening te houden met verzekerdenaantallen per polis.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.