Bas de Groot vertrekt bij Kifid

0

Bas de Groot vertrekt per 1 juli als algemeen directeur van Kifid. In de nieuwe organisatiestructuur voert de fulltime voorzitter van de Geschillencommissie, Eveline Ruinaard, ook de leiding over het klachteninstituut. Zij heeft de werkzaamheden van De Groot inmiddels al volledig overgenomen.

De Groot heeft ruim acht jaar voor Kifid gewerkt, sinds 1 januari 2013 als algemeen directeur. Zijn komst was destijds kort na het ontstaan van het klachteninstituut. Volgens Ralph Pans, bestuursvoorzitter Kifid, heeft De Groot in de achterliggende jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de organisatie en het realiseren van een klantvriendelijke klachtbehandeling.

Kifid staat als een huis

Nu de nieuwe organisatiestructuur staat, neemt De Groot, conform zijn eigen wens, afscheid van Kifid. De Groot: “Kifid staat inmiddels als een huis, getuige ook de uitkomsten van de recente evaluatie. Ik ben er trots op dat ik daar, met vele anderen, aan heb meegewerkt en ik kijk dan ook met veel plezier terug op de afgelopen jaren. Er staat nu een mooi instituut met een duidelijke visie op klachtbehandeling, zeer betrokken medewerkers en een hoog niveau van klachtbehandeling. De toekomst van Kifid zie ik dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Begin november maakte Kifid de benoeming bekend van Eveline Ruinaard als de nieuwe voorzitter van de Geschillencommissie Kifid, die met ingang van 1 januari 2017 de dagelijkse leiding over het instituut heeft.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.