ASR wil financiële zelfredzaamheid vrouwen verhogen

0

In het kader van de Pensioen3daagse lanceert ASR Ikdenkvooruit.nl, een online platform dat bij moet dragen aan het verhogen van de financiële zelfredzaamheid van vrouwen. De verzekeraar wil vrouwen stimuleren om zich te verdiepen in hun financiën, zodat ze in het geval van bijvoorbeeld een echtscheiding niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Het aantal vrouwen dat financieel de zaakjes niet goed op orde heeft, is schrikbarend hoog, zegt Fleur Rieter, directeur pensioenen bij ASR. “Uit onderzoek van het CBS blijkt dat meer dan 50% van de Nederlandse vrouwen niet financieel redzaam is, 32% heeft niets geregeld voor het geval het gezamenlijk inkomen ineens wegvalt en 75% weet niet welke invloed een scheiding heeft op het pensioen. Als ze er ineens alleen voor komen te staan, gaan vrouwen er gemiddeld 25% in koopkracht op achteruit.”

Pensioencommunicatie

Rieter: “Het online platform Ikdenkvooruit.nl helpt vrouwen om er financieel sterker voor te staan op een manier die zich onderscheidt van de pensioencommunicatie die mensen gewend zijn. Deze is vaak formeel en complex. Wij kiezen voor een andere aanpak. Op de website staan echte verhalen van vrouwen die door een echtscheiding, het overlijden van hun partner of het verlies van hun baan financieel in zwaar weer terecht kwamen. Daarnaast geven financieel adviseurs tips en uitleg. Bezoekers worden aangemoedigd om zich te verdiepen in hun financiële situatie, ze worden doorverwezen naar het pensioenportaal van hun pensioenuitvoerder en aangemoedigd om in gesprek te gaan met een financieel adviseur.”

Bewuste keuzes

ASR zet zich volgens Rieter in voor financiële zelfredzaamheid. “We vinden het als financiële dienstverlener belangrijk dat mensen bewuste financiële keuzes kunnen maken, zodat ze hun financiën op de lange en korte termijn op orde hebben. We zien regelmatig wat de gevolgen kunnen zijn als mensen nooit bewust stil hebben gestaan bij hun toekomstige financiën. Ikdenkvooruit.nl draagt hieraan bij, met speciale aandacht voor vrouwen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.