ASR lanceert Green Finance Framework

0

ASR heeft een Green Finance Framework ontwikkeld waarmee groene obligaties uitgegeven kunnen worden. De financiering die hiermee wordt aangetrokken, wordt geïnvesteerd in duurzame projecten, zoals hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, energiezuinige gebouwen en duurzaam vervoer.

CFO Ewout Hollegien (foto): “Deze stap past bij de ambitie van ASR om een rol van betekenis te spelen in het verder verduurzamen van de samenleving. Het Green Finance Framework kent strenge criteria voor de assets waarin de obligatieopbrengsten worden belegd. Voor alle beleggingscategorieën wordt een maximale terugkijktermijn voor herfinanciering van slechts twee jaar gebruikt. Hiermee geven we beleggers zekerheid dat de opbrengst van een toekomstige groene obligatie zal worden gebruikt voor recent aangekochte en/of toekomstige duurzame investeringen. Alle opbrengsten worden uiterlijk binnen twee jaar gealloceerd.”

Ambitie

“Wij hebben de ambitie om met onze beleggingsportefeuille een positieve impact te maken op de samenleving, de energietransitie en het milieu”, zegt Hollegien. “Tegelijkertijd moeten onze beleggingen van goede financiële kwaliteit zijn. Het Green Finance Framework dat we ontwikkeld hebben speelt daarin een belangrijke rol. Beleggers die in de toekomst kiezen voor een groene obligatie van ASR, ondersteunen daarmee onze visie en dragen bij aan een duurzamer Nederland.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.