ASR beursgang op 10 juni

0

De beursgang van ASR is vastgesteld op 10 juni. Een aandeel ASR gaat tussen de 18 en 22 euro kosten. Daarmee komt de opbrengst waarschijnlijk uit tussen de 1,1 en 1,3 miljard euro. Op 9 juni wordt de definitieve prijs van het aandeel bekendgemaakt.

De totale marktwaarde van de verzekeraar zal 2,7 tot 3,3 miljard euro bedragen. Hoeveel de privatisering de staat oplevert, hangt af van de koersontwikkeling na de beursgang.

In 2015 was 57% van het totale bruto premie-inkomen van ASR afkomstig uit het segment Schade, terwijl 43% afkomstig was uit het segment Leven. Deze verhouding was volgens de verzekeraar relatief stabiel gedurende het eerste kwartaal van 2016.

Intermediaire distributiekanaal

Het merendeel van de producten wordt gedistribueerd via het intermediaire distributiekanaal. Het marktaandeel van intermediairs in de distributie van schadeproducten is volgens ASR stabiel gebleven in de afgelopen jaren. Met het online merk Ditzo, meent ASR goed te anticiperen op mogelijke ontwikkelingen in de richting van directe distributie, zo valt te lezen in de berichtgeving rond de beursgang.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.