Aegon PPI en Cappital samen in PPI-platform

0

Aegon PPI en Cappital worden samengevoegd in een nieuw PPI-platform. Hierdoor ontstaat een platform met meer dan 4.500 werkgevers en 200.000 deelnemers. Het samenvoegen van de PPI’s moet de ontwikkeling van digitale dienstverlening een boost geven en klanten meer keuzemogelijkheden.

De nieuwe organisatie gaat Aegon Cappital heten en gebruikt het administratieplatform van Aegon-dochter TKP. Van het totale beheerd PPI-vermogen van 6,7 miljard euro is 2,3 miljard ondergebracht bij de PPI’s van Aegon.

2019

Bij het ontstaan van de PPI-markt in 2011 besloot Aegon de deelmarkten te bedienen met twee PPI-concepten. De Aegon PPI richt zich vooral op kleinere ondernemingen met het Aegon Pensioenabonnement, terwijl Cappital de corporate markt bedient. Het samenvoegen van de PPI’s is een voornemen waarover de komende maanden formele besluitvorming volgt. Aegon hoopt het traject in de eerste helft van 2019 te kunnen afronden.

Meer keuze

Volgens Frits Bart, directeur van de twee PPI’s, kunnen klanten vanaf dat moment kiezen uit een ruimer assortiment. “Wij bieden ondernemers met een klein aantal werknemers ook in de nieuwe situatie nog altijd een premiepensioen tegen lage uitvoeringskosten, én we blijven grotere klanten maatwerk leveren. Maar de samenvoeging maakt ook een passende oplossing daar tussenin mogelijk. Door onze schaalgrootte kunnen we tevens meer ondersteuning bieden aan adviseurs bij het begeleiden van werkgevers en werknemers.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.