Adfiz uitvraagformulier WGA ERD 2021

0

Adfiz heeft het uniforme uitvraagformulier voor het WGA Eigenrisicodragerschap geactualiseerd. De nieuwe versie kan de adviseur gebruiken voor werkgevers die een overstap overwegen per 1 januari 2021. Het uiterste beslismoment voor deze overstap is 1 oktober 2020.

Bij het uniform uitvraagformulier geeft Adfiz nog enkele tips die om de aanvraag van offertes bij verzekeraars te versnellen:

  • Maak gebruik van het uniforme uitvraagformulier van Adfiz en pas deze niet zelf aan
  • Maak voor elk loonheffingsnummer gebruik van een apart formulier
  • Vul het uniform uitvraagformulier volledig in
  • Stuur direct de andere benodigde gegevens mee
  • Tot slot: op het uniforme uitvraagformulier staan aanwijzingen hoe de gebruiker bepaalde velden moet invullen. Volg deze aanwijzingen nauwkeurig op. Dat zorgt er namelijk voor dat het formulier door de aanbieder juist en volledig digitaal kan worden ingelezen.

Minder tijdrovend

Het uniforme uitvraagformulier WGA ERD is ontwikkeld, zodat adviseurs efficiënt bij meerdere aanbieders tegelijk een offerte kunnen opvragen. Zo wordt het voor de adviseurs eenvoudiger en minder tijdrovend om met hun klant de beste keuze voor een verzekeraar te kunnen maken.

Meldpunt Adfiz

Moet een adviseur die een compleet en juist ingevuld uniform uitvraagformulier heeft ingestuurd toch nog lang wachten op een offerte, dan kan hiervan melding worden gedaan bij het Meldpunt Adfiz. De brancheorganisatie is met aanbieders in gesprek over dit onderwerp en kan deze voorbeelden daarbij goed gebruiken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.