Adfiz Privacy Portaal opengesteld

0

De kennis die Adfiz heeft opgedaan over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is nu voor iedereen toegankelijk. Adfiz heeft de brede en complexe wetgeving samen met een klankbordgroep van specialisten onder de leden vertaald naar de praktijk van het advieskantoor.

Alle informatie is gebundeld in een 10-stappenplan dat geraadpleegd kan worden in het online kennisdossier Privacy (www.adfiz.nl/privacy). Dit portaal was al toegankelijk voor de bij Adfiz aangesloten kantoren. Grotendeels komt deze informatie nu ook beschikbaar voor de hele markt. Omdat de markt gebaat is bij uniformering van verwerkersovereenkomsten stelt Adfiz ook het in eigen huis ontwikkelde model verwerkersovereenkomst beschikbaar.

Collectief belang

“Goed omgaan met de privacy van klanten door leden en niet-leden van Adfiz is een collectief belang voor de hele markt,” zegt Adfiz-directeur Enno Wiertsema. “Behalve het 10-stappenplan en het model verwerkersovereenkomst, vinden adviseurs in het Privacy Portaal ook de uitgebreide presentaties en verdiepingsartikelen die gebruikt zijn om adviseurs voor te lichten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.