ACM akkoord met overname Robidus

0

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft groen gelicht gegeven voor de overname van Robidus door Aegon Nederland. Volgens de ACM) blijft er ook na de overname voldoende concurrentie over. Aegon neemt een belang van 95% in de zakelijke dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid.

Na de overname wordt Robidus een zelfstandig opererende entiteit van het Aegon-concern. De overige 5% van de aandelen blijft in het bezit van het Robidus-management. Een rechtstreeks belanghebbende heeft nog de mogelijkheid om binnen zes weken beroep in te stellen tegen het besluit van de ACM.

Overname volgt op samenwerking

Robidus biedt werkgevers een breed assortiment aan inkomensbeschermingsdiensten; waaronder re-integratiediensten voor werknemers en outsourcingsdiensten en advies op het gebied van sociale zekerheid. Door de overname krijgt Robidus meer armslag om te investeren en toegang tot de verschillende expertise gebieden binnen Aegon. Beide partijen hebben al langere tijd een samenwerking. Aegon neemt Robidus over van Avedon Capital Partners.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.