Robidus verder onder Aegon-paraplu

0

Robidus wordt een zelfstandig opererende entiteit van het Aegon-concern. Hiervoor neemt Aegon een belang van 95% in de zakelijke dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid. De overige 5% blijft in het bezit van het Robidus-management.

Robidus biedt werkgevers een breed assortiment aan inkomensbeschermingsdiensten; waaronder re-integratiediensten voor werknemers en outsourcingsdiensten en advies op het gebied van sociale zekerheid. Door de overname krijgt Robidus meer armslag om te investeren en toegang tot de verschillende expertise gebieden binnen Aegon. Beide partijen hebben al langere tijd een samenwerking. Aegon neemt Robidus over van Avedon Capital Partners.

Complementair aanbod

De dienstverlening van Robidus is complementair aan het bestaande aanbod van Aegon voor werkgevers op het gebied van pensioenen en inkomensbescherming. Bovendien wordt verwacht dat Aegon in de claimafhandeling bij zijn eigen inkomensverzekeringen zal profiteren van de expertise van Robidus.

Gezamenlijke doelstelling

De transactie past in de strategische doelstelling van Aegon om haar positie op het gebied van inkomensbescherming en van fee based activiteiten verder uit te breiden. Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland. “Met de overname kan Robidus verder investeren in technologie om de dienstverlening op het vlak van sociale zekerheid verder te ontwikkelen. Samen hebben we als doel Nederlanders duurzaam gezond en vitaal te laten werken.” De transactie zal naar verwachting ruim voor het eind van dit jaar worden afgerond.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.