ABN Amro verdubbelt aantal Financiële Zorgcoaches

0

ABN Amro verdubbelt daarom het aantal Financiële Zorgcoaches van dertig naar zestig. Deze Financiële Zorgcoaches geven hulp bij het digitaal regelen van hun dagelijkse bankzaken: van online bankieren en het overboeken van geld tot het aanvragen van een betaalpas, machtiging of hulp bij het regelen van verzekeringen.

Gudy van der Wal, Directeur Financiële Zorgcoaches: “Bankieren wordt steeds digitaler en daardoor voor velen steeds gemakkelijker en laagdrempeliger. Echter, er zijn ook kwetsbare groepen die hulp nodig hebben om mee te komen in het online betalingsverkeer. Zo geldt lang niet voor iedereen dat zij vertrouwd zijn met digitale middelen en vinden vooral senioren het moeilijk om bijvoorbeeld fraude te herkennen. Wij willen de financiële zelfredzaamheid van deze groepen vergroten, zodat ook zij zelfstandig financiële beslissingen kunnen nemen en deze uitvoeren.”

Gratis

“De ruim zestig speciaal opgeleide en gecertificeerde Financiële Zorgcoaches staan klaar om mensen die dat nodig hebben op afstand of thuis de helpende hand te bieden”, zegt Van der Wal. “Zij bieden deze service gratis aan klanten die bijvoorbeeld minder digitaal vaardig zijn maar wél hun zaken goed geregeld willen hebben. Financiële Zorgcoaches ondersteunen ook bij Beeldbankieren en geven advies over de dagelijkse financiële zaken. Zo bieden zij het gemak van digitaal in combinatie met persoonlijk contact. Omdat de digitalisering toeneemt, neemt ook de behoefte hieraan toe.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.