ABN Amro Hypotheekvolmacht voor Romeo en FlexFront

0

Met het verstrekken van twee hypotheekvolmachten intensiveert ABN Amro de samenwerking met serviceproviders. Na een intensief voortraject zijn FlexFront en de Romeo-labels Huismerk en Basic de eerste serviceproviders die over een grootbank-volmacht voor hypotheken beschikken.

“Serviceproviders bewijzen al jaren succesvol te zijn”

Vanaf nu heeft de financieel adviseur bij ABN Amro Intermediaire Distributie drie keuzes om de hypotheek van zijn klant onder te brengen. Via een rechtstreekse aanstelling, via een serviceprovider zonder volmacht of via een serviceprovider mét volmacht. De vorm van samenwerking kan een advieskantoor één keer per jaar aanpassen.

Mark Groenendijk, Manager Intermediaire Distributie: “ABN Amro wil voor alle advieskantoren bereikbaar zijn in een vorm die de adviseur het beste past. Alleen met rechtstreekse aanstellingen werken zou die bereikbaarheid beperken, daarom is het fijn om samen te werken met een serviceprovider als tussenschakel. Deze beroepsgroep bewijst al meerdere jaren succesvol te zijn. Door onze hypotheken nu ook in volmacht beschikbaar te stellen via serviceproviders, sluiten we nog beter aan bij de verschillende behoeften binnen het intermediaire advieskanaal. We verwachten hiermee het bereik onder adviseurs met 10 tot 15 procent te vergroten.”

Achter de schermen is er ruim negen maanden toegewerkt naar de livegang van de hypotheekvolmacht. Groenendijk is trots dat hij daarmee de eerste grootbank is die op deze wijze samenwerkt met serviceproviders.

Lees het hele interview met Mark Groenendijk van ABN Amro en de commentaren van Romeo Financiële Diensten-directeur Martin Keegstra en FlexFront-directeur Michiel van der Linde in de nieuwe e-InFinance, hier gratis door te bladeren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.