5000ste werkgevercontract bij Aegon Cappital

0

Aegon Cappital heeft deze maand het 5000ste werkgevercontract opgenomen in de administratie. Het aantal werknemers met een pensioen bij een premiepensioenstelling (PPI) is de afgelopen jaren fors gestegen. Waren dit er begin 2016 nog zo’n 345.000, begin 2019 stond de teller al op ruim 770.000.

Directeur Frits Bart (foto): “Binnen de PPI-markt is Aegon Cappital marktleider. Eerder bereikten we al de mijlpaal van 3 miljard euro aan belegd pensioenvermogen. De forse groei van de PPI’s zijn een teken dat Nederland zich beweegt richting een DC-stelsel.”

Van DB- naar DC-regeling

Bart: “5000 werkgevercontracten is natuurlijk fantastisch. Ik ben er trots op dat wij dit samen met adviseurs, werkgevers en hun medewerkers bereikt hebben. Veel werkgevers stappen met hun medewerkers over van een DB- naar een DC-regeling. Dat heeft ermee te maken dat DB-regelingen door de lage rente bijna onbetaalbaar zijn geworden. Maar zeker zo belangrijk is dat DC-regelingen zich de afgelopen jaren tot een volwaardig en aantrekkelijk alternatief voor DB-regelingen hebben ontwikkeld. Met veel keuzemogelijkheden voor werknemers en voorspelbare kosten voor werkgevers. Daarnaast worden de steeds slimmere lifecycles van PPI’s meer en meer gewaardeerd als een beleggingsconcept voor optimale pensioenopbouw.”

Straks ook voor zzp’ers

Bart ziet de toekomst van de PPI-markt daarom zeer rooskleurig in. “Het feit dat er straks mogelijkheden komen voor zzp’ers om een pensioen te gaan opbouwen binnen een PPI gaat daaraan verder bijdragen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.