Athora Netherlands neemt PPI van WTW over

0

Athora Netherlands neemt de Nederlandse premiepensioeninstelling (PPI) van Willis Towers Watson over. WTW’s PPI wordt een geïntegreerd onderdeel van Athora’s Zwitserleven PPI.

Jan de Pooter (foto), CEO van Athora Netherlands: “Zwitserleven PPI is al een toonaangevende aanbieder op de Nederlandse markt, die bekend staat om zijn duurzaamheid. Door de overname kan het bedrijf de beste onderdelen van beide PPI’s benutten. De gecombineerde schaal en capaciteit biedt de mogelijkheid tot meer innovatie en een betere dienstverlening aan cliënten en leden. De fusie met WTW’s PPI, een van de hoogst gewaardeerde pensioenaanbieders in Nederland, geeft een extra impuls aan de groei en kracht van onze beschikbare premieregeling propositie en past bij onze ambitie om de toonaangevende pensioenaanbieder in Nederland te zijn.”

Krachtige combinatie

“Met de moderne klantportalen en dynamische lifecycles in combinatie met de hoogwaardige, duurzame producten en uitstekende rendementen van Zwitserleven PPI bouwen we aan een krachtige combinatie waarmee we werkgevers een moderne, flexibele en duurzame pensioenregeling kunnen bieden, die goed gepositioneerd is voor het nieuwe pensioenakkoord”, zegt De Pooter

Meer mogelijkheden

Angel Hoover, Hoofd Benelux bij WTW: “We zijn blij dat Athora Netherlands en de Zwitserleven PPI de nieuwe sponsor worden van de WTW Nederland PPI. Met hun sterke aanwezigheid op de Nederlandse markt, naamsbekendheid en focus op klantenservice en ledenondersteuning zijn wij ervan overtuigd dat zij onze klanten, deelnemers en collega’s meer mogelijkheden zullen bieden door het beste van beide PPI’s samen te brengen. Belangrijk is dat WTW zich volledig blijft inzetten voor een bredere dienstverlening op de Nederlandse markt. We zullen blijven investeren in innovaties en nieuwe mogelijkheden om aan de veranderende behoeften van onze cliënten en de pensioenmarkt te voldoen.”

Beheerd vermogen

WTW’s PPI is opgericht in 2013 en ondergebracht in een aparte stichting met een onafhankelijk bestuur. Zij biedt beschikbare premie pensioenregelingen aan ongeveer 32.000 deelnemers uit het midden- en grootbedrijf. Het beheerd vermogen bedraagt eind 2021 ongeveer 1,1 miljard euro. De overname brengt het gecombineerde vermogen onder beheer op ongeveer 2,7 miljard euro en 126.000 deelnemers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.