18,7 miljoen euro voor financiële educatie middelbaar onderwijs

0

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil financiële educatie op middelbare scholen stimuleren en stelt daarvoor dit jaar 18,7 miljoen euro als subsidie beschikbaar.

Middelbare scholen kunnen voor een langere periode (ruim drie jaar) eenmalige financiële ondersteuning aanvragen. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld docenten trainen die leerlingen onderwijs geven over geldzaken, medewerkers aannemen of vrijstellen om te zorgen dat financiële educatie een structurele plek krijgt op school, of financiële begeleiding organiseren voor leerlingen met geldzorgen. Ook kan het geld gebruikt worden om de ouders of verzorgers te betrekken bij de financiële opvoeding van hun kinderen. Een aanvraag indienen is mogelijk vanaf 15 april.

Ook mbo

Steeds vaker bieden scholen financiële educatie aan. In 2023 stelde minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) al 8,6 miljoen euro beschikbaar voor financiële educatie voor mbo-studenten. Er kwamen toen veel aanvragen binnen.

Zo werd vorige week bekend dat het Nibud in opdracht van Wijzer in geldzaken het online Programma Financiële educatie heeft ontwikkeld voor mbo-docenten (als onderdeel van deze subsidie). Met dit programma kunnen docenten financiële kennis en vaardigheden integreren in bestaande vakken. Maar liefst 97 % van de mbo-docenten vindt het belangrijk om aandacht te geven aan financiële educatie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.