Opleidingssubsidie voor mkb’ers

0

In maart kunnen mkb’ers die willen investeren in ‘leren en ontwikkelen op de werkvloer’ hiervoor een subsidieaanvraag van maximaal 25.000 euro indienen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vanaf dan kunnen de bedrijven elk jaar in maart en september een aanvraag indienen.

Er is tussen maandag 2 maart en dinsdag 31 maart in totaal 15 miljoen euro aan subsidie te verdelen vanuit de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling). Met deze regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het mkb de normaalste zaak van de wereld maken. Kleine werkgevers hebben vaak minder tijd, geld of kennis dan grotere bedrijven om hun medewerkers daarin te begeleiden. Op de website www.slimwerkgeven.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden om een eventuele aanvraag voor te bereiden.

Derde leerwegtraject

Elke mkb-ondernemer kan een subsidieaanvraag indienen tot 25.000 euro. Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om medewerkers tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding te laten volgen. De SLIM-regeling vergoedt namelijk de begeleidingskosten van een werkgever in dit derde leerwegtraject.

Andere subsidiepotten

Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie, net als samenwerkingsverbanden van mkb’ers, brancheorganisaties, O&O-fondsen, onderwijsinstellingen of werknemers- en werkgeversverenigingen. Zij kunnen hun aanvraag – bijvoorbeeld om gezamenlijk een bedrijfsschool op te richten – jaarlijks vanaf 1 april tot en met 30 juni indienen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.