Advocaten vaak beroepsaansprakelijk gesteld

0

Advocaten vormen de meest aangeklaagde beroepsgroep van de vrije beroepen. Ook accountants en notarissen worden relatief vaak aangeklaagd door klanten die menen schade te hebben opgelopen door verstrekt advies.

Dat blijkt uit onderzoek van aansprakelijkheidsverzekeringzzp.nl naar 681 beroepsaansprakelijkheidsclaims die tussen 1994 en maart 2018 op Rechtspraak.nl zijn vermeld. Wat de kans is dat een professional bij het maken van een fout ook daadwerkelijk wordt aangeklaagd op het gebied van beroepsaansprakelijkheid, hangt sterk af van het beroep dat hij of zij uitoefent. In de juridische sector loopt men (ironisch genoeg) het meeste risico op een dagvaarding.

Advocaten, notarissen, artsen en adviseurs zijn in de onderzochte periode liefst 382 keer aangeklaagd. Samen is dat al 56% van alle beroepsaansprakelijkheidszaken. In 21 van de 681 zaken werd een assurantietussenpersoon aangeklaagd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.