Grote verschillen in dekking van scheidingsmediation

0

De afwikkeling van een relatiebreuk kan leiden tot onderlinge conflicten. Mediation kan helpen die te voorkomen of op te lossen, maar daar moet voor betaald worden. Scheidingsmediation is bij driekwart van de rechtsbijstandverzekeringen standaard of optioneel meeverzekerd. Of en wanneer je daar gebruik van mag maken, verschilt echter sterk.

Onderzoek van MoneyView laat zien dat aanbieders in hun voorwaarden nadrukkelijk onderscheid maken tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap enerzijds en samenlevingsoverkomst anderzijds: in dat laatste geval is er maar bij 8 van de 29 producten die scheidingsmediation bieden dekking. Bij twee derde van de verzekeringen moet het samenleven tenminste 12 maanden geduurd hebben, bij een derde is dat 36 maanden. Ook geldt er een wachttijd vanaf het moment van ingaan van de polis, die varieert van 0 maanden bij enkele aanbieders tot maximaal 36 maanden bij twee derde van de verzekeraars.

Vijf sterren

Meer over rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekeringen is te lezen in het Special Item Recht en Aansprakelijkheid. Hierin is ook te lezen welke verzekeringen vijf sterren krijgen.

  • Vijf sterren voor prijs rechtsbijstandverzekering: De Internationale, Interpolis en Univé
  • Vijf sterren voor voorwaarden rechtsbijstandverzekering: ANWB/Unigarant, ING en Nationale-Nederlanden
  • Vijf sterren voor prijs aansprakelijkheidsverzekeringen: Lancyr, Ohra en Vereniging Eigen Huis
  • Vijf sterren voor voorwaarden aansprakelijkheidsverzekeringen: Centraal Beheer/ FBTO, ING en Vereniging Eigen Huis

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.