Nh1816 zet stijgende lijn door

0

In de loop van 2018 zal Nh1816 een compleet aanbod van particuliere schadeproducten aanbieden, waarbij klant en adviseur op een transparante wijze webbased hun verzekeringen en schaden kunnen inzien, beheren en bewerken. Dat zei directievoorzitter Lex Verell in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Met een omzetstijging van 10% in het eerste half jaar van 2017 groeide de intermediairverzekeraar in lijn met de voorgaande jaren. Daarbij werd een technische resultaat van ruim 18 miljoen euro geboekt. Een duidelijke verbetering ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Toen werd er ook een positief rendement genoteerd, maar aanzienlijk lager door de hagelbuien van 23 juni. Inmiddels noteert de verzekeringsmaatschappij uit Oudkarspel 280 miljoen premieomzet. Het resultaat na belastingen komt uit op 42 miljoen euro.

360.000 verzekerden

Naast ontwikkelingen in het verzekeringsbedrijf zag Nh1816 ook haar beleggingsportefeuille positief ontwikkelen. Landelijk telt de verzekeraar ruim 360.000 verzekerden en bijna 1,6 miljoen polissen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.