Bart Böing nieuwe directeur Surebusiness

0

Onder leiding van de nieuwe directeur Bart Böing (37) moet serviceprovider Surebusiness verder gaan groeien qua personeel en klanten. Böing ziet genoeg aanleiding in de zakelijke schademarkt om dat te kunnen bewerkstelligen.

Böing ziet dat veel financieel advieskantoren hun aandacht nog nadrukkelijker gaan richten op de zakelijke markt. “Op zich vind ik dat een logische ontwikkeling want de zakelijke markt van schade is nog een volledige adviesmarkt. Execution only speelt geen rol van betekenis. Kijk je bijvoorbeeld naar de onderdelen (beroeps)aansprakelijkheid en cyber dan zijn dit ook nog eens sterke groeimarkten.”

“Voor de kleinere advieskantoren is het lastig rechtstreekse aanstellingen te hebben met alle Nederlandse aanbieders op de zakelijke markt. Laat staan met buitenlandse aanbieders. In die behoefte blijken wij een rol te kunnen spelen.”

Groei

Surebusiness biedt financieel advieskantoren toegang tot, naar eigen zeggen, alle relevante aanbieders van zakelijke schadeverzekeringen. Böing: “Op dit moment tellen we 330 kantoren die met ons samenwerken. We denken eind 2019 de grens van 450 kantoren te behalen. De groei zal wat ons betreft bepaald worden door het volume aan transacties dat wij goed kunnen verwerken. De gemiddelde doorlooptijd van een nieuwe aanvraag tot polis afgifte bedraagt twee dagen en dat willen we graag op dat niveau houden.”

Bij Surebusiness werken op dit moment twintig personen. Een verdere groei naar circa veertig personen wordt verwacht. Böing: “Nieuwe collega’s komen vooral vanuit de verzekeraars en grotere makelaars. Je hebt het dan over echte specialisten. Dit zijn over het algemeen mensen die bezig willen zijn met hun vak en zelf verantwoordelijkheid willen dragen binnen het werk dat ze doen.”

“Veel van de nieuwe collega’s geven aan dat ze ‘moe’ zijn van alle reorganisaties en kostenbesparingen. Men zoekt een werkomgeving waar een positieve sfeer aanwezig is en men weer echt bezig is met de zekerheid van de klant. Niet het voor de zoveelste keer aan de externe consultant, die net de universiteit heeft verlaten, uitleggen wat ze eigenlijk de hele dag doen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.