SUREbusiness ontsluit polisvoorwaarden via AI

0

Het premievolume van SUREbusiness is de grens van 50 miljoen euro gepasseerd. Een mijlpaal die staat voor een groei van 12% in de eerste helft van 2023. Binnenkort start de serviceprovider met het ontsluiten van polisvoorwaarden via artificiële intelligentie (AI).

De in zakelijke schadeverzekeringen gespecialiseerde serviceprovider verwacht dat deze groei in de komende tijd krachtig zal doorzetten. Bijna 750 financieel advieskantoren maken inmiddels gebruik van de diensten van SUREbusiness. Bij de organisatie die sinsd 2015 actief is, werken 70 medewerkers.

Intermediair groeit in zakelijk segment

Levent Türkmen (foto), algemeen directeur SUREbusiness: “Wij zien dat het intermediair meer aandacht heeft voor zakelijke relaties. De eerste relaties op het gebied van zakelijk schade zijn vaak de verzekeringen ten behoeve van ZZP’ers. Al snel volgt dan klein zakelijk en het middenbedrijf. Je ziet vervolgens ook de verzekerde bedragen voor bijvoorbeeld brandverzekeringen stijgen, waarbij verzekerde belangen van 20 miljoen euro niet meer als uitzonderlijk worden ervaren”.

Polisvoorwaarden via AI

Binnenkort biedt de serviceprovider een deel van de intermediaire relaties de mogelijkheid om via AI. de polisvoorwaarden te checken. Adviseurs hoeven dan niet meer door allerlei digitale bestanden te scrollen, maar kunnen simpelweg digitaal een vraag stellen zoals ‘Valt waterschade als gevolg van vandalisme aan de buitenzijde van het gebouw onder de dekking van de verzekeringsvoorwaarden van aanbieder A?’. Bij een ‘ja’ verschijnen ook direct de betreffende artikelen in de voorwaarden op het beeldscherm.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.