ONVZ en Philips samen in nieuwe tandpolis

0

ONVZ introduceert samen met Philips een slimme tandverzekering die helpt het gebit gezond te houden. Tandfit Preventief van ONVZ is een volledig op preventie gerichte aanvullende zorgverzekering die is gekoppeld aan de meest geavanceerde tandenborstel van Philips.

Een goede tandenborstel is volgens ONVZ een randvoorwaarde voor wie zijn mond gezond wil houden. Daarom is de Philips Sonicare DiamondClean Smart, een geavanceerde tandenborstel met slimme technologie, onderdeel van het aanvullende pakket. Deze tandenborstel kost 260 euro in de winkel en geeft zijn gebruiker persoonlijk poetsadvies; van plakverwijdering tot gezonder tandvlees en een frisse adem.

De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken.

Dekking en premie

Wanneer de verzekering in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, gaat Tandfit Preventief rond de 30 euro per maand kosten. Daar kan nog collectiviteitskorting vanaf gaan. Tandfit Preventief vergoedt alle bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden onder andere verdovingen, röntgenfoto’s, vullingen, fluoridebehandelingen, sealants en tandvleesbehandelingen tot een bedrag van 2.000 euro per jaar vergoed. Ook bevat de verzekering een ongevallendekking tot 5.000 euro. Verzekerden krijgen bovendien ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd.

Samenwerking ONVZ en Philips

Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter van ONVZ: “Philips is een logische partner om de eerste tandverzekering op de markt te brengen die volledig is gericht op preventie. Daarmee maken we de nieuwste poetstechnologie voor onze verzekerden bereikbaar. ONVZ en Philips werken al langer samen op gebied van preventie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.