Modulair LEF-lesprogramma

0

Stichting LEF introduceert een totaal vernieuwd lesprogramma. Dankzij een modulaire opzet zijn de lessen nu flexibeler inzetbaar. De Financiële Competenties van het NIBUD vormen de centrale doelen van het programma.

Het nieuwe programma heeft als doel studenten te helpen en begeleiden bij het maken van hun eigen keuzes op het gebied van geld. Net als het oude programma is de manier van lesgeven niet gericht op ‘zenden’. De opzet stimuleert de studenten juist om zichzelf de juiste vragen te stellen en concrete doelen te bepalen. In de afgelopen maanden is het nieuwe programma met succes getest in de vorm van meerdere pilotlessen.

Flexibel inzetbaar

Belangrijke vernieuwing is het feit dat het programma in de toekomst bestaat uit drie modules. Deze zijn samen, maar ook los van elkaar inzetbaar. Dit vergoot volgens LEF de flexibiliteit: “De drie lessen vormen een geheel en sluiten perfect op elkaar aan, maar als het de school beter past om de lessen in aparte blokken in te plannen, dan is dat in de nieuwe opzet geen enkel probleem.”

Bovendien is LEF in deze vorm ook niet meer in alle gevallen afhankelijk van dezelfde vrijwillige gastdocenten per klas, wat de organisatorische flexibiliteit enorm vergoot, zodat LEF meer studenten kan bereiken.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.