Startschot tot verlaging hypotheekrente?

0

Voor het eerst in twee maanden vielen er vorige week meer renteverlagingen dan -verhogingen te noteren, constateert De Hypotheekshop.

“Nu de rente op de kapitaalmarkt de laatste weken weer licht aan het dalen is, ontstaat er ruimte om de rentetarieven aan te passen”, schrijft de franchiseketen in haar wekelijkse nieuwsbrief. “Door alle renteverhogingen in februari is het marktaandeel van enkele geldverstrekkers teruggelopen. Onder andere ABN Amro (met Florius, MoneYou, Hypotrust Comfort) en NN voerden een renteverlaging door. Wellicht dat met de start van het traditionele hypotheekseizoen op komst meer aanbieders overgaan tot verlagingen. NIBC en Merius verhoogden hun rentetarieven, zij hebben de afgelopen weken juist veel hypotheekaanvragen binnengekregen.”

BLG heeft per 1 maart het aantal tariefklassen uitgebreid, van vier naar maar liefst twaalf. Hierdoor komen klanten die (extra) aflossen sneller in een lagere tariefklasse terecht, waardoor de hypotheekrente meedaalt. Bijzonder is dat er ook voor NHG twee tariefklassen worden onderscheiden.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.