BinckBank richt zich ook op spaarmarkt

0

BinckBank begeeft zich met Binck Sparen nu ook op de spaarmarkt. In samenwerking met de Duitse spaarbemiddelaar Raisin wordt gericht op de naar hogere rentes zoekende Nederlandse spaarder.

In het nieuwe spaarplatform krijgen spaarders via één loket toegang tot een of meerdere spaardeposito’s bij andere (buitenlandse) banken, gaat hen hierbij helpen. Binck Sparen biedt via deposito’s met wisselende looptijden een rentevergoeding aan die kan oplopen tot 1,15% op jaarbasis.

BinckBank-ceo Vincent Germyns: “Hoewel het aantal beleggers al jaren groeit zijn de meeste Nederlanders in de eerste plaats echte spaarders, op een markt die nog gedomineerd wordt door de grootbanken. Met het nieuwe spaarplatform wil BinckBank de spaarmarkt vernieuwen met een uniek en eenvoudig onlineproduct voor deze groep die vaak bewust niet belegt, maar wel steeds nadrukkelijker op zoek gaat naar een hogere rentevergoeding op spaargeld. We verbreden daarmee tevens het aanbod voor onze huidige klanten, want ook beleggers kunnen – met geld dat zij niet beleggen- op dit platform terecht.”

Europees depositosparen

BinckBank werkt met het nieuwe online spaarproduct samen met de Duitse fintech-spaarbemiddelaar Raisin, waarbij voor Nederlandse spaarders zal worden gestart met twee buitenlandse financiële partijen: Euram Bank uit Oostenrijk en J&T Banka uit Tsjechië. Doel is de komende maanden extra banken, die eveneens aan de voorwaarden van BinckBank voldoen, aan het spaarplatform toe te voegen.

De internationale banken die deposito’s via Binck Sparen aanbieden zijn financiële partners met een bankvergunning en net als BinckBank aangesloten bij het in hun land geldende en op Europese regels gestoelde depositogarantiestelsel. Daarmee is voor de rekeninghouder het spaargeld per bank tot 100.000 euro beschermd.

Spaarders kunnen vanuit één onlinerekening bij Binck Sparen direct en eenvoudig deposito’s openen bij de aangesloten banken. De deposito’s bij deze banken, waarop vanaf een inleg van 5.000 euro tot maximaal 100.000 euro per bank kan worden gespaard, kennen een vooraf vastgestelde rentevergoeding in combinatie met wisselende looptijden van zes maanden tot vijf jaar.

Aan het einde van de looptijd van het deposito wordt het ingelegde geld en rente uitgekeerd en kan het geld, als een nieuw deposito naar eigen voorkeuren, opnieuw via de Binck spaarrekening bij een van de aangesloten spaarbanken worden uitgezet. De deposito’s zijn tussentijds dus niet opneembaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.