Particuliere belegger neemt wat gas terug

0

Hoewel de beurzen de afgelopen weken een opgaande lijn volgden, zijn particuliere beleggers iets voorzichtiger geworden en is het vertrouwen in de financiële markten in juli licht gedaald. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer.

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Nederlandse beleggers van BinckBank in juli iets minder positief naar de financiële markten kijken dan een maand eerder. Deze maand is dit met +2,9 (op een schaal van -10 tot +10) iets lager dan de +3,2 van juni, toen het hoogst gemeten punt van 2021. Bijna een kwart van de beleggers geeft als vertrouwenscijfer een 7 of hoger, terwijl slechts 3 procent een -7 of lager geeft.

Favoriete aandelen

Gevraagd naar hun favoriete aandelen van dit moment blijven beleggers vooral verdeeld over het aandeel Shell. Daardoor wordt Shell niet alleen het vaakst genoemd als bedrijf om te kopen, maar – door andere minder optimistische beleggers – ook als bij voorkeur af te stoten aandeel.

ASML en Besi behoren nog steeds tot de favorieten, terwijl ook de techsector nog steeds met afstand als meest aantrekkelijke sector wordt gezien om in te investeren. De medische sector blijft op afstand als tweede volgen. Tesla is al maanden minder in trek onder particuliere beleggers.

De ondervraagde Nederlandse beleggers verwachten dat zowel de AEX als de S&P 500 de komende maand met een kleine 2% zouden kunnen aantrekken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.