Nederlander leent voor aanschaf auto

0

Nederlanders met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, lenen voornamelijk om een auto te kunnen kopen (40%) of om een restschuld (30%) te kunnen aflossen. Het gemiddelde leenbedrag bedraagt 10.082 euro.

Dit blijkt uit onderzoek van Markteffect in opdracht van Geldshop, waarbij 711 Nederlanders werden ondervraagd. Zo’n 4% van de Nederlanders heeft een doorlopend krediet of een persoonlijke lening lopen bij een kredietverstrekker.

Het gemiddelde leenbedrag bedraagt 10.082 euro. Hoe ouder en hoe hoger het inkomen, hoe hoger het maximaal geleende bedrag. Dit maximaal geleende bedrag is bij mannen (12.860 euro) gemiddeld hoger dan bij vrouwen (6.700 euro).

Geldshop vindt het opvallend dat de auto als voornaamste leendoel uit het onderzoek komt. “De auto is, zo blijkt uit het onderzoek, namelijk ook een leendoel waarvoor men absoluut niet zou willen lenen. Men zou echter juist willen sparen voor een auto.”

Een op de acht staat rood

12% van de Nederlanders (tussen 25 en 60 jaar oud) staat op dit moment rood. 48% van de mensen die op dit moment geen gebruik maakt van roodstand, heeft dit in het verleden wél gedaan.

Ook het creditcardgebruik onder Nederlanders valt op. 30% van de Nederlanders tussen (25 en 60 jaar oud) is in het bezit van een creditcard. Nederlanders van 35 jaar of ouder (36%) beschikken vaker over een creditcard dan respondenten tussen 25 en 34 jaar (19%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.